Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zakulisje: Moja preprosta nastavitev za fotografiranje hrane

Zakulisje: Moja preprosta nastavitev za fotografiranje hrane

  Danes sem navdušen, da lahko z vami delim malo pogleda v “zakulisje” svoje zelo preproste nastavitve fotografije. Spodaj je oprema, ki sem jo uporabljal zadnjih 5 let, ter nekaj nasvetov in trikov, ki sem se jih naučil ob tem.

  Moja fotografska oprema:

  Z (cenovno zelo ugodnim) Cannon EOS Rebel T1i sem fotografiral zadnjih 5 let. Toliko sem se naučil o fotografiji s tem fotoaparatom in rastem vsak dan.

  Želite slišati nekaj norega …? Te fotografije so bile posnete z ISTIM fotoaparatom in objektivom ↓

  In te…

  In tudi te…

  Vaja in potrpežljivost sta resnično vaša najboljša prijatelja, ko gre za izboljšanje vaše fotografije! V zadnjih 5 letih sem posnel na tisoče fotografij in poskušam se iz vsakega posnetka nekaj naučiti. Kot vsaka stvar, izboljšanje zahteva čas in trdo delo, zato bodite prijazni do sebe in se ne pozabite zabavati. Prizadevajte si za napredek, ne za popolnost 😉

  Kar nas pripelje do mojega objektiva. Vse svoje fotografije posnamem s tem objektivom Canon EF-S 15–85 mm in obožujem ga, obožujem ga. Čeprav je ta objektiv drag, je vreden vsakega penija! To je visokokakovosten širokokotni teleobjektiv, ki se odlično obnese z mojo kamero s kratkimi ohišji. Barva in kakovost slike, ki jo zagotavlja ta objektiv, sta preprosto izjemni!

  Ta objektiv mi omogoča, da posnamem super ostre fotografije od daleč ali od zeloooo blizu.

  Zdaj pa se pogovorimo o obdelavi fotografij. Svoje fotografije v Lightroomu urejam šele eno leto, a sem že VELIKA oboževalka. Lightroom mi omogoča, da svojim fotografijam dodam dodatno življenje z dodajanjem barve, kontrasta in še veliko več. Lightroom lahko kupite ali pa ga »izposodite« za 9,99 USD na mesec.

  Čeprav ne maram preveč obdelovati svojih fotografij, svojim slikam skoraj vedno dodam barvo, kontrast in ostrino. Tukaj je primer, kako lahko nekaj majhnih sprememb naredi VELIKO razliko.

  Fotografija #1 je neobdelana slika neposredno iz mojega fotoaparata; Fotografija št. 2 je ista slika, potem ko sem jo uredil v Lightroomu. Za to sliko sem povečal osvetlitev, jasnost, živahnost in nasičenost. Trajalo je manj kot minuto in, kot lahko vidite na zgornji sliki, je močno spremenilo končno fotografijo.

  Zadnji predmeti, ki jih MORA imeti v moji fotografski nastavitvi, sta stojalo in pomnilniška kartica. In čeprav morda niso zelo razburljivi, so zame popolnoma bistveni! Ta stojalo SILK PRO 700DX uporabljam zadnji dve leti in takoj bi ga ponovno kupil. Bilo ga je izjemno enostavno sestaviti in je popoln delovni konj. Je visok, trden in robusten. Kaj več bi si lahko želeli od stojala?

  Kar zadeva pomnilniške kartice, obstaja ogromno možnosti! Uporabljam ta 64 GB SanDIsk, ker ima dovolj prostora za moje datoteke RAW.

  In to je to! Teh 5 preprostih orodij je temelj moje fotografske nastavitve. Na to stran bom dodal več nasvetov in trikov, ko bodo prišli do mene, in mi lahko postavite kakršna koli vprašanja v spodnjem oddelku za komentarje. ♥ – Ashley