Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Salted Caramel Pretzel Pecan Bon Bons

Salted Caramel Pretzel Pecan Bon Bons

  Ker je 99,% mojih najdražjih raztresenih po več zveznih državah in okrožjih, sem vedno na lovu za recepti, ki se ne le dobro pošiljajo, ampak so odlična darila. V moji družini so doma narejena darila vedno najbolj priljubljena in ker imamo VELIKO družino, to zagotovo pomaga zmanjšati stroške ob prazničnem času.

  Po teh slanih karamelnih presteh pecan bon bonih bo letos zagotovo veliko povpraševanja! Hrustljave preste, prelite z mehko, žvečilno karamelo, slanimi pekan orehi in po želji s potresom popečenega kokosa.

  So čista popolnost!

  Ta recept prinese 40 bon bonov, kar pomeni, da bi jih lahko pojedli 10 in imeli še dovolj, da osrečite 3 ljubljene! Zdi se mi, da je 10 bon bonov na vrečko/škatlo popoln znesek za obdarovanje! Lahko pa seveda daš več/manj, kot se ti zdi primerno.

  Ker te ljubim – slike korak za korakom! <3

  Najprej boste pekač obložili s preste. Tako resno preprosto.

  Nato na vsako presto položite karamelo …

  In jih pečemo 7-8 minut. Želite, da je karamela dovolj mehka, da sprejme pekan orehe, vendar zagotovo ne stopljena! Zato pazi.

  Ko karamelne preste pridejo iz pečice, boste želeli na vrh vsake na hitro pritisniti popečen oreh pekan. Mmm!!! Stvari gredo na bolje!!!

  Veš koliko je ura? Čokoladna ura! Potrebovali boste 10 unč sesekljane čokolade …

  in stopili ga boste s kančkom kokosovega olja, vanilije in cimeta. Njam—>želim piti naravnost. Je kdo čokoladni?

  Zdaj je čas, da postaneš nered. Vsak bon bon boste potopili v stopljeno čokolado (se mi zdi, da oblaganje mize s pergamentnim papirjem med tem postopkom res pomaga, ko pride čas za čiščenje) in nato na vrh potresite opečen kokos, če ga uporabljate. Lahko se tudi odločite, da potopite samo dno ali potopite dno in pokapate vrhove s čokolado, ali, no, tukaj je neskončno ustvarjalnih možnosti! Bodite tako divji ali skromni, kot se počutite … saj veste, da sem ob čokoladi NORELA, kajne? Čokoholik sem skoz in skoz. Za to se moram zahvaliti svoji mami 😉

  Čokolade se bodo morale segreti na sobno temperaturo, preden jih boste pojedli/spakirali v škatlo, zato imejte to v mislih.

  Soljene karamelne perece in pecan bon bone je TAKO enostavno pripraviti in so resnično čudovito darilo za vsakega ljubitelja čokolade! Prav tako rad pripravim veliko serijo in jih vsak dan dam nekaj v C-jevo škatlo za kosilo kot posebno poslastico. Jaz sem tak omogočevalec 😉

  Slane karamelne preste Pecan Bon Bons

  Slane karamelne preste Pecan Bon Bons

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 30 minut Čas kuhanja 6 minut Skupni čas 36 minut

  Course DessertCuisine Candy

  Porcije 40 kosov

  Sestavine

  40 Mini preste (pazite, da uporabite cele, nezdrobljene)

  40 Kraft karamele, brez ovoja

  10 unč, Baker’s Semi-sweet Chocolate

  1/4 čajne žličke cimeta

  1/ 2 čajni žlički vanilije

  1 žlica kokosovega olja

  40 celih polovic pekanovega oreha, popečenih

  1/2 skodelice popečenega Baker’s naribanega kokosa, neobvezno

  Navodila 

  Pečico segrejte na 325 stopinj (F).

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem ali silikonsko podlogo za peko. Preste razporedite v pravilne vrste po ponvi, nato pa vsako presto prelijte z nezavito karamelo. Pekač postavimo v pečico za 6 minut oziroma dokler se karamele ne zmehčajo; vzemite pekač iz pečice.

  Na vsako karamelo nežno pritisnite polovico popečenega pekana; odstavimo in popolnoma ohladimo.

  Vmes stopimo čokolado, kokosovo olje, cimet in vanilijo. To lahko storite na štedilniku ali v mikrovalovni pečici.

  Ko se preste s karamelom ohladijo, jih odstranite iz pekača.

  Nekaj ​​jih dajte v skledo s stopljeno čokolado, premešajte, da se popolnoma prekrijejo, nato jih enega za drugim odstranite in pustite, da odvečna čokolada odteče; ponavljajte, dokler niso potopljene vse preste; prenesite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem. Mokro čokolado prelijte s kokosom, če jo uporabljate.

  Pustite, da se čokoladni obliv popolnoma ohladi, preden jo postrežete.