Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ploščice z rjavimi maslenimi češnjevimi drobtinami

Ploščice z rjavimi maslenimi češnjevimi drobtinami

  Sladke in sadne ploščice z rjavimi maslenimi češnjevimi drobtinami iz samo 7 preprostih sestavin!

  Čez vikend sem imel redek užitek, da sem imel celotno hišo samo zase. Niti enkrat nisem odšel! Sobotno jutro sem preživel v postelji s to knjižno knjigo in to zamrznjeno kavo (tako razkošno), v nedeljo pa je prišla moja sestra na tako potreben zmenek; pili smo, se smejali, pekli. Bilo je vse vrste čudovito. ♡♡♡

  Po povsem preveč napornem delovnem tednu in bližajočem se tednu potovanja je bilo tako lepo ostati doma in nekaj dni igrati puščavnika. Večino vikenda smo imeli tudi nekaj divjih neviht, zato sem se počutil 0 % krivde, ker sem izpustil zunaj 😉 Kaj ste počeli čez vikend?

  Moja sestra se je na poti do moje hiše ustavila na naši lokalni tržnici in vzela te čudovite češnjeve konzerve skupaj s steklenico šampanjca in nekaj peciva. Malo prehitro smo požrli pecivo in šampanjec, vendar sem imel načrte za te konzerve! Tisto minuto, ko je kozarec postavila na pult, sem vedel, da so ploščice z drobtinami obvezne. Recept sem zasnoval na teh ploščicah malinovih drobtin in naredil le dve preprosti spremembi.

  1. Maslo, predvideno v receptu, sem prepražila, nato pa ga ohladila v zamrzovalniku, dokler ni spet postalo trdo. Če me poznate, veste, da je moja obsedenost z rjavim maslom globoka. Če vam zelo primanjkuje časa, lahko maslo porjavite nekaj dni prej ali pa preprosto uporabite navadno staro maslo naravnost iz hladilnika. <—– Če so vam všeč možnosti 😉
  2. Malinove konzerve sem zamenjala za češnjeve. To je bilo verjetno samoumevno, a veste … jasnost je ključna.

  Pogovorimo se torej o tem, kaj natančno boste morali storiti, da bodo te sanjske rjave maslene ploščice s češnjevimi drobtinami postale vaša lastna okusna resničnost. Ne skrbite – koraki so zelo hitri in enostavni!

  Prva stvar, ki jo boste želeli narediti, je, da naredite svojo drobtino. Res odlična stvar pri tem receptu je, da se drobtine za osnovo in drobtine za preliv pripravijo v eni skledi. <<< To pomeni samo eno skledo za pomivanje! #zmaga

  Eden ZELO pomembnih korakov v tem receptu je porjavitev masla. Porjavelo maslo (ki bo zelo vroče in popolnoma utekočinjeno) morate – res ne morem dovolj poudariti – postaviti v hladilnik ali zamrzovalnik, dokler se spet ne strdi. V hladilniku to traja približno eno uro, v zamrzovalniku pa približno 40 minut. Ko se strdi, ga enostavno stresite v skledo stoječega mešalnika, dodajte preostale sestavine in stepajte, dokler ne postane gladko in drobtinasto.

  Hiter nasvet: maslo zapecite vnaprej, da ga lahko takoj pripravite in spečete!

  Pikač obložite z rezino pergamentnega papirja in ga rahlo poškropite s pršilom proti prijemanju; ta korak zagotavlja, da za seboj ne bo ostal drobtinec ali okusen kotni kos! Ko je ponev pripravljena, boste v ponev pritisnili polovico mešanice drobtin (bodite čvrsti!), prelijte s konzervami (pazite, da pustite čisto obrobo, da imajo nekaj prostora za širjenje) in zaključite z izdaten posip preostalih drobtin. Čas je, da jih postavite v pečico in spečete do gnjecave, zlate popolnosti.

  P.S. Vaša kuhinja bo prav neverjetno dišala!

  Vsako ploščico rada prelijem z obilno kapljico vanilijeve glazure, ker je, hm… okusno!!! Sladke, sadne in polne maslenih drobtin – upam, da si jih boste kmalu privoščili. Tako te ljubim.

  Rjave maslene ploščice češnjevih drobtin

  Bogate in maslene ploščice s češnjevimi drobtinami – pripravite dvojno serijo, če strežete množici – hitro pojedo!

  -63 { fill: }-63 33 -63-33); }-63 50 -63-50); }-63 66 -63-66); -63-33 stop -63-50 stop -63-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 40 minut Skupni čas 50 minut

  Tečaj DessertCuisine American

  Obroki 1 – 8 x 8 palcev ponev, približno 9 velikih kvadratov

  Sestavine

  1 veliko jajce, pri sobni temperaturi

  2 1/4 skodelice večnamenske moke

  1 skodelica rjavega sladkorja

  1 skodelica masla (8 unč), * stopljeno, dokler ne porjavi, in vrnjeno na trdno stanje

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 čajne žličke cimeta

  3/4 skodelice češnjeve konzerve

  Vanilijeva glazura:

  1 skodelica slaščičarskega sladkorja

  2-3 žlice mleka (uporabite kar imate)

  1 čajna žlička vanilije

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350°(F). 8-palčni kvadratni pekač obložite s pergamentnim papirjem, papir razširite čez robove. Rahlo namažite pergament; odstavite.

  V posodi stoječega mešalnika z nastavkom za lopatice ali v veliki posodi z ročnim električnim mešalnikom zmešajte vse sestavine mešanice drobtin (prvih 6 sestavin). Stepajte pri nizki hitrosti in pogosto strgajte po stenah posode, dokler zmes ne postane podobna grobim drobtinam. Rezervirajte 2 skodelici mešanice drobtin; odstavite.

  Preostalo mešanico drobtin vtisnite na dno pripravljenega pekača. Po vrhu razporedite konzerve, tako da okoli robov pustite 1/2 palca čisto obrobo. Prihranjen preliv iz drobtin razdrobite na konzerve.

  Pecite 35-40 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve. Popolnoma ohladite; narežite na palice.

  Za glazuro:

  V majhni skledi zmešajte slaščičarski sladkor, mleko in vanilijo; stepajte, dokler ni popolnoma gladka, dodajte več tekočine, če je potrebna redkejša konsistenca, in več sladkorja, če je potrebna gostejša konsistenca. Pokapljajte čez ohlajene, narezane palice.

  Opombe

  *Če se odločite preskočiti korak z rjavim maslom, preprosto uporabite 2 palčki (8 unč) hladnega masla, narezanega na kocke.