Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Priboljški iz rjavega masla in popečenega kokosovega krispy

Priboljški iz rjavega masla in popečenega kokosovega krispy

  Prejšnji teden smo se spontano udeležili zabavnega malega piknika v parku, ki je zahteval, da pripravim sladico v zadnjem trenutku. Običajno ne uživam pri peki s časovnimi omejitvami – ali ko nimamo živil, ker se nekomu ves teden ni dalo v trgovino –, a zadnje čase se ogrejem za idejo, da vzameš, kar imaš, in samo poskrbi, da deluje. Te poslastice iz rjavega masla in popečenega kokosovega hrustljavega oreha so odličen primer nečesa iz nič! In še bolje kot to, potrebujejo približno 10 minut, da začnejo in končajo … Ali lahko rečeš Živjo, loooooover!

  Za to sladico boste potrebovali le 5 sestavin: napihnjene kosmiče (uporabila sem dobre stare riževe hrustljave priboljške), sladkan nastrgan kokos (popekli ga boste do hrustljave, zlate popolnosti), maslo (stopili ga boste dol, dokler ni vse rjavo in čudovito), marshmallows (mislim, kajne?) in nutello (to je tisto, kar je vsa ta čokoladna akcija na vrhu – wowzers!). Ti so zelo preprosti glede sestavin in celotnega postopka izdelave//čiščenja – kot nalašč za poslastice v zadnjem trenutku!

  Priboljški z rjavim maslom in popečenim kokosovim hrustljavim orehom

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  1 palčka +2 žlici slanega masla

  1 10 unč vrečka marshmallows

  (1) 7 unč vrečka sladkanega naribanega kokosa, popečenega

  6 skodelic Rice Krispies kosmičev

  1/4 skodelice nutelle , za kapljanje

  Navodila 

  Za popečenje kokosa: kokos postavite v suho ponev na srednje močan ogenj. Pogosto premešajte in ohladite do svetlo zlate barve. Takoj odstranite z ognja. * Nikoli ne odidite, ko nazdravljate s kokosom; hitro in enostavno se zažge.

  Kvadratno ponev 8×8 palcev premažite s pršilom proti prijemanju. Obložite s pergamentnim papirjem in popršite tudi to. Odstavite.

  V veliki ponvi stopite maslo na srednje nizkem ognju. Pustite, da se stopi, nato speni, nato postane zlato in začne postajati rjavo; dišalo bo po oreščkih. Med praženjem maslo skoraj nenehno mešajte in pri tem postrgajte morebitne koščke z dna. Takoj, ko se maslo obarva kot oreščki, ugasnite ogenj in vmešajte marshmallow. Toplota stopljenega masla bo dovolj, da se stopijo, hitro in nenehno mešajte, dokler marshmallowi niso gladki.

  Odstavite lonec s štedilnika in vmešajte kosmiče in kokos. Na hitro razporedite po pripravljenem pekaču. Trdno in enakomerno ga pritisnite na robove in vogale. Pustimo, da se ohladi, nato narežemo na kvadratke. Vsak kvadrat pokapljamo z malo čokoladne nutele. Nutello sem dal v vrečko z zadrgo, odrezal rob in jo pokapljal za lepšo predstavitev.