Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Dvojna čokoladna brusnično pistacija blondinke

Dvojna čokoladna brusnično pistacija blondinke

  Blondinke so ena mojih najljubših poslastic! So preprosti in dekadentni in se jim je ZELO težko upreti. Všeč mi je tudi, da je njihova osnova v bistvu masleno prazno platno, ki samo čaka, da postaneš ves nor in ustvarjalen.

  Želim si, da bi vedel, kako jih narediti lepše! Na mojem seznamu za delo!

  Ooooohhhhh! Torej uganite, kaj sem izvedel!? Popolnoma lahko naredite blondinke pred časom! Ste vedeli to? Vidite, vse, kar morate storiti, je, da naredite testo, ga zamrznete v ponvi, dokler ni trdno, nato pa jih lepo in dobro zavijete, dokler jih ne želite speči. To malo dejstvo bo povsem prav prišlo, ko bo počitniška zabava postala prava 😉

  Ko že govorimo o praznikih … (!!!), te živahne zelene in rdeče blondinke me spominjajo na božič. Mislim, da so samo barve. Ampak me je navdušilo! Sem tako neumen otrok, ko gre za kakršen koli praznik – toda Božiček si 100% lasti moje srce.

  Sploh! Vrnitev na pravo pot. Blondinke! Ti fantje so divji. Ponašajo se s čokolado x 2 zahvaljujoč belim čipsom in temni čokoladi. Prav tako plavajo s čudovito zelenimi pistacijami in živahnimi brusnicami. Oh, in uganete, kaj sem tudi vtihotapil tja? Polnozrnata moka! In popolnoma deluje. Vau!!!

  Vesel ponedeljek, sladice! xo

   Double Chocolate Cranberry Pistachio Blondies – Baker by Nature

  Naredi (1) blondinke velikosti 8 x 8

  Sestavine:

  1 skodelica večnamenske moke

  1/4 skodelice polnozrnate pšenične moke

  1/2 čajne žličke soli

  1/4 žličke cimeta

  1 palčka masla, stopljena

  1 skodelica rjavega sladkorja

  1 žlička vanilije

  1 veliko jajce

  1/3 skodelice brusnic

  1/3 skodelice sesekljanih pistacij

  1/2 skodelice belih čokoladnih koščkov

  1/2 sesekljanih koščkov temne čokolade

  Navodila:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Pekač 8 x 8 obložite s peki papirjem in po želji namastite.

  V majhni skledi zmešajte moko, sol in cimet. V ločeni srednje veliki posodi skupaj zmešajte maslo, sladkor in vanilijo. Dodajte jajce. Mešanico moke previdno vlijte v maslo/jajčno mešanico in mešajte, dokler se le ne združi. Zložite pistacije, brusnice in čokolado. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 20 – 25 minut. Pustite, da se blondiji popolnoma ohladijo v pekaču, preden jih odstranite in narežete na majhne kvadratke.

  *Blondinke bodo zdržale do 3 dni v nepredušni posodi.