Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Blondies iz arašidovega masla

Blondies iz arašidovega masla

  Sveti Moly! Peanut Butter Blossom Blondies … kje si bila vse moje življenje? Toliko svilnatega okusa arašidovega masla, ki izvira iz enega žvečljivega majhnega kvadratka! In mini poljubi na vrhu? Da da Da. Čokolada in arašidovo maslo ————-> Ne morejo narediti nič narobe!

  Ko smo že pri arašidovem maslu … ga pri nas ne vidimo dovolj, kajne …? Vem, da ti je všeč. Tudi jaz. Ampak vidiš, tip, s katerim živim – in saj veš, ljubezen –  ni oboževalec (…?), zato ga ponavadi potisnejo na stranski tir, samo da se dvigne njegova kremasta, oreškasta, oh-tako- zasvojenost, ko res dobim željo. Hvala bogu za želje! Zbudijo te.

  Ker je bila to situacija hrepenenja – kar pomeni, da sem potreboval arašidovo maslo in to hitro – dolg, zapleten recept sploh ni bil v načrtu. Potrpežljivost nikoli ni bila moja močna stran! Potem ko sem nekajkrat pomočil žlico v kozarec (zdravo, hitra rešitev), sem prišel do zaključka, da bi bila pot, ki bi jo izbrala za to pustolovščino peke PB, ponev blond iz arašidovega masla.

  Blondinčki so odlični za takšne trenutke, ker so popolnoma preprosti v sestavinah, sestavljanje traja le nekaj minut in res nimajo omejitev, kako jih odišavite. Prav tako traja manj kot 20 minut, da se pečejo, vaš dom pa med tem čudovito diši. Tako da veste, temu pravim sladica ZMAGA!

  Izbrala sem, da bom oblikovala te blondinke po enem mojih najljubših piškotov vseh časov – cvetovih iz arašidovega masla. Znani tudi kot “tisti piškoti iz arašidovega masla s poljubi na sredini”. Ja, tiste. So klasika! Prav tako so zelo zasvojeni – še posebej v obliki blondinka. Morda sem pojedel 3 naravnost iz ponve ali pa tudi ne. Ne povem!

  Osnova teh blondink je gosta, žvečljiva in popolnoma polna čudovitega arašidovega masla – kaj več bi si lahko želeli, kajne!?

  No, kaj pa hrustljava sladkorna pokrovka in vrsta za vrsto mini poljubčkov?! Vsekakor ne boste želeli preskočiti teh fantov! Tem blondinkam dajejo dodaten pridih hrustljavosti in kremastosti, zaradi česar so nujne za vse ljubitelje čokolade in arašidovega masla. OBVEZNO 😉

  Blondies iz arašidovega masla

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  4 žlice nesoljenega masla, stopljenega

  1 skodelica temno rjavega sladkorja, pakiranega

  1/2 skodelice kremastega, nesladkanega arašidovega masla

  3 čajne žličke polnomastnega mleka

  1 veliko jajce, pri sobni temperaturi~ 253~1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

  1/2 čajne žličke soli

  1 skodelica večnamenske moke

  1 žlica granuliranega sladkorja

  1 vrečka mini poljubov (našel sem jih na cilju)

  ~ 453~

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Namastite pekač velikosti 9×9 palcev, obložite s pergamentnim papirjem, nato namastite pergamentni papir.

  V srednji ponvi na zmernem ognju stopite maslo in sladkor skupaj – občasno stepajte – dokler se maslo ravno ne stopi. Odstranite z gorilnika. Dodajte arašidovo maslo in mleko, dobro premešajte in pustite, da se zmes ohladi 2-3 minute. Na hitro vmešajte jajce in vanilijev ekstrakt.

  Sol in moko zmešajte. Mokrim sestavinam naenkrat dodajte suhe sestavine. Mešajte, dokler ni ravno premešano.

  Testo vlijte v pripravljen pekač in po vrhu zgladite z gumijasto lopatico. Po vrhu potresemo z granuliranim sladkorjem. Pecite 14-18 minut ali dokler robovi niso zlati in sredina strjena.

  Takoj ko pekač vzamete iz pečice, previdno vtisnite poljubčke na vrh vročih blondink. Pred rezanjem naj se popolnoma ohladi.