Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Enostavna suya nabodala iz kozic

Enostavna suya nabodala iz kozic

  Sezona žara je pred nami in kakšno bi bilo poletje brez Suye? kozica suya za to zadevo. Haba! e mora biti o (to se mora zgoditi). To metodo sem se domislil, ko je postalo vroče in sem potreboval nekaj hitrega za naju z ajebutterji. Moji ajebutterji obožujejo Suya na palici in ko sem rekel kozice, so poskočili od veselja! Zagotovo trenutek Eureka.

  Ta kozica Suya bo pristajala k kul Zobu. V redu, predstavljajte si pikantne kozice v ustih skupaj z nekaj ohlajenega Zoba. Je kdo rekel nebesa? Ja, nebesa v tvojih ustih, to je.

  Če nimate praška Yaji, tj. Suya v prahu, bo dovolj nekaj suhe paprike/čilija, kamerunskega popra ali nekaj suhih kosmičev čilija. Hrana je vsestranska, ljudje moji.

  Pazi tudi, da kozice ne prekuhaš, da ne bo suha in ‘gumijasta’

  Pojdimo takoj k receptu. Vreme je prevroče za preveč zgodb 🙂

  Enostavna nabodala PrawnSuya   Shrani Natisni Čas priprave 1 ura Čas kuhanja 10 minut Skupni čas 1 ura 10 minut   Avtor: Nma Porcije: 20 Sestavine

   1½ lb kozice z razrezom repa na

   1 žlica. suya v prahu (uporabite navaden suh mlet čili, če nimate Yaji v prahu)

   ½ žlice. olje

   1 bujonska kocka

   ½ žličke. suja za okras

   Sesekljana rdeča čebula

   sol po okusu

   juha (neobvezno)

   nabodala (namočena v hladni vodi za približno 30 minut do ene ure, da se ne zažgejo)

  Navodila ~352 ~ Kozice operemo in osušimo. Prepričajte se, da so kozice popolnoma suhe

  v skledi, zmešajte sujo v prahu z oljem in juho; nato prelijemo na kozico in vsakega od njih premažemo z mešanico suya v prahu in olja. Po potrebi posolite. Pokrijte in pustite, da se kozica marinira približno 30 minut do ene ure.

  Ko je kozica marinirana, potisnite vsako posebej v vsako nabodalo, dokler ne porabite vseh nabodal. Prižgite žar ali segrejte pečico na 375 stopinj ali pa prižgite brojlerja in pecite, dokler repi ne postanejo zlato rjavi in ​​kozice svetlo rožnate. (približno 5–8 minut) (pri uporabi brojlerja bodite pozorni na kozice; da preprečite zažganost)

  Ko so kozice pripravljene, nanje stresite še malo suje v prahu ali suhega čilija in postrezite z nekaj sesekljane čebule in več paradižnika, če ga uporabljate. To lahko pojeste tudi s prilogo solate ali nekaj jollof riža 🙂

  3.2.2925