Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Govedina in jetrna suya

Govedina in jetrna suya

  Da! Napisal sem objavo za piščanca in moral sem narediti tudi to … Vse se je začelo s piščančjo sujo. Beef Suya je tudi eksotična nigerijska ulična hrana. Med govedino in piščancem Suya je sladka točka okusov, ki vam bodo naravnost všeč 🙂 Preden sem se spustil v pustolovščino priprave goveje Suye, sem postavil toliko vprašanj na svoji strani na Facebooku in prosil tudi za slike, ki jih moj Big Brother Ifeanyi mi je lahko pomagal pri. V svoji skledi Suya je imel govedino in drobovino. Videti je bilo zelo okusno in zanimivo. V skledi je imel celo nekaj belkastega videza in ko sem ga vprašala, je rekel, da je to Masa. Pri receptu za Maso mi je lahko pomagala Facebook prijateljica Aishatu; medtem ko se je sestrična Hassana strinjala z njo.

  Vse skupaj je bilo zabavno in precej poučno. Pravzaprav mi je všeč Masa in po mojih majhnih raziskavah jo je mogoče jesti tudi s pikantnimi enolončnicami. Izdelava je precej dolgočasna, vendar se je splačalo. Kmalu delim recept za mojo Mašo.

  O Suyi sem precej razsvetljen. Hvala Ifeanyiju in njegovi ženi Omegie. Hvala Aishatu, hvala Hassana in vsem, ki ste me pomagali poučiti o teh jedeh. Veste, pri kuhanju hrane ne gre le za obvladovanje recepta, ampak tudi za dodajanje malega pridiha ob spoštovanju zgodovine in dediščine. Čeprav sem svoji suji dodajal druge začimbe, kot je arašidovo maslo itd., sem vedel, da moram vsaj 90 % ostati zvest osnovnemu receptu. Da, vem, vem, da sem svoji marinadi dodal arašidovo maslo, toda kdo si želi suya na videz in okus? Čeprav ni obvezno, ga lahko poskusite in se mi zahvalite pozneje 🙂

  Večina razlag za suya in nekaj slik je na moji objavi o piščančjih suyah tukaj

   

  Avtor slike Ifeanyi

  Ifeanyijeva skleda Suya

   

  Moja skleda Suya

  in tukaj je preprost recept za pripravo suje iz govedine in jeter. Upam, da bom kmalu z vami delila svoj recept za Maso
  4,5 od 2 mnenj Govedina in jetra Suya   Shrani Natisni Čas priprave 24 ur Čas kuhanja 35 min Skupni čas 24 ur 35 min   Avtor: Nma Kuhinja: zahodnoafriška Porcije: 6 Sestavine za marinado

   0,90 funtov govedine

   0,90 funtov goveja jetra

   1 žlička arašidovega masla (neobvezno)

   Suya poper za začimbe ali navadna suha mleta paprika

   ½ žličke arašidovega olja…katero koli olje deluje

   sol

   ena juha (neobvezno)~ 253~ Lesena nabodala (namočena v vodi 20 minut)

  za kuhanje

   2 žlici arašidovega olja (poljubno olje deluje)

   2 žlici yaji v prahu

  za okras

   narezan slivov paradižnik

   narezana čebula

   narezano zelje

   1 žlička yaji za okras

  Navodila Metoda

   govedino in jetra operi in posuši

   govedino in jetra nareži na tanke rezine

   vmešajte vse sestavine za marinado in vse meso previdno nataknite na nabodala

   odstavite in pustite, da se marinira uro ali dve

   zmešajte yaji v prahu in olje in odstavite

   Vklopite žar ali pečico in pecite meso na žaru, medtem ko ga polivate z mešanico yaji in olja (nekateri ljudje svoje meso polivajo s kocko bujone in oljem). Rad uporabljam yaji, da lahko prežema meso. Poleg tega sem meso že začinil)

   Ko je meso pečeno, ga pustimo počivati ​​približno 10 minut, preden ga narežemo na velike kose.

   Okrasimo in postrežemo

  3.2.2925